woensdag 9 november 2011

Fastfood

Schrijven over onze fastfoodconsumptie, kan dat wel? Moeten we niet net heel bewust met evenwichtige voeding-in-ketoversie omgaan? Zeker net nu de vettaks in onze rug port?

Maar deze blog is het verhaal van het leven zoals het is met een ketogeen dieet. En ja, we hebben een heleboel meer pret met vet sinds ons Mie-ke op vetverbranding is overgeschakeld.
Maar soms is het improviseren. Wij zijn immers niet altijd even goed georganiseerd, ook al had je misschien dat idee. Wis het. Stel je in de plaats dit voor:

Je hebt je al de hele dag van het ene naar het andere gerept: boodschappen, kinderen, poetsen, kinderen, boodschappen. Je hebt je in volle winkelvakantiedrukte door de stad gewrongen. Je komt thuis en de poes zit je o zo zielig aan te kijken, duidelijk niet op zijn best. De dierenarts vindt dat je maar best even langskomt, want huisapothekeren brengt vaak meer schade toe. Omdat de kat dus een belangrijke persoon is geworden in het gezin, rep je je in volle avondspits richting dierenarts met een poes die de hele weg Auw-Auw roept vanop de achterbank (kleinzielig beest). Ben je normaal gezien in een wipje binnen en buiten? Vergeet het! Twee uren later, tegen bedtijd van Mie-ke stuif je terug je huis in met de kat Auw-Auw en scheurende honger. Zitten je gezinsleden rustig te wachten tot het avondeten wordt geserveerd...
Ja, kijk, dan is een frietje of een pizza halen toch zéér verleidelijk...

En mocht dit verhaal je absoluut vreemd in de oren klinken, we hebben ook wel regelmatig een van volgende akkefietjes voor:
vergeten boodschappen doen, foute boodschappen gedaan, het geplande restje ziet er verdacht uit, snelsnel want de Meiden moeten nog, geen zin om te koken want doodop, verbouwen, verhuizen, ondergelopen kelder,...  Geldige Fastfood-excusen, toch?

En we hebben de afgelopen drie jaren al heel vaak weerstand geboden, net vanwege ons Mie-ke. Omdat je voor haar toch berekend moet koken. Omdat zij het sneu vindt om niet mee te doen met het gezin.

En dus heb ik eens even Fastfood gerekend:
1 frikandel (Mora, 70g) en 40g mayonaise.
Dat is heel veel kcal (445) en een ratio van 2.92:1, en dat is vooral een hele grote kwak mayonaise.
Dat is niet evenwichtig, maar wel ketogeen.
Dat is om duimen en vingers bij af te likken.
En dat is voor heel, heel af en toe; om eens mee te doen met de groep. Want het sociale aspect moet ook in evenwicht blijven, niet enkel de voeding!

En voor wie het wil weten: nee, we hebben die Auw-Auw-avond geen fastfood gegeten. Ik heb netjes gekookt. Met een moeder aan kooktemperatuur was de Food al even Fast gereed.

Altijd een goed maatje, zeker als het snel moet gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...