donderdag 1 april 2010

Meer pret met vet

In tijden dat meer en meer mensen lijden aan overgewicht en we gezonder moeten eten en meer bewegen, hoeft de uitspraak 'meer pret met vet' wat meer uitleg.

Mie Keto is een steunpunt voor patiënten met een ketogeen dieet. Dit dieet is geen klassiek dieet dat men volgt omwille van gewichtscontrole of voedingsevenwicht, maar het is een therapie voor medische aandoeningen, zoals epilepsie of bepaalde stofwisselingsziekten.

Het dieet bestaat in zijn klassieke vorm voor 80% uit vetten. (Aha, daar is al een eerste link naar 'pret met vet'!) Suikers zijn uit den boze, koolhydraten (brood, pasta, aardappelen,...) voor een groot deel ook, en eiwitten (vlees, kaas, vis, ...) zijn beperkt.
Omdat dit wel erg sterk afwijkt van een gewone voedingsdriehoek, en er ook nooit eens gezondigd mag worden, wordt het ketogene dieet nog vaak afgeschilderd als niet haalbaar, onmenselijk zwaar, en onsmakelijk. Wij kunnen het tegendeel bewijzen.
Onze kinderen eten zo gevarieerd mogelijk, krijgen ook lekkere traktaties, zijn alert en actief, nemen kilo's minder medicatie en genieten elke dag van hun levenskwaliteit dankzij het ketogene dieet. Zij
hebben 'meer pret met vet'

Is het dan al rozengeur en maneschijn? Nee, natuurlijk niet. Maar met wat creativiteit, veel humor én de steun van lotgenoten (Mie Keto!) is het heel leefbaar. Via deze blog kan je meegenieten van onze tips en recepten, van onze successen en onze pechverhalen en van 'onze pret met vet'! Geniet ervan.

1 opmerking:

  1. Schitterend! Wat een fantastisch initiatief. Tijdens de verschillende contactmomenten had ik al het genoegen jullie als erg fijne, heel creatieve, praktisch-ingestelde doorzetters te mogen leren kennen; maar dit heel concrete project is toch maar weer een hele mooie kers - of beter macadamianoot? - op de spreekwoordelijke taart. Een heel dikke proficiat en veel succes!
    Warme groeten aan die toffe keto-meiden.

    Annick Fonteyne

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...