maandag 3 september 2012

Warm Weekend

Inderdaad na de V komt de W en het toeval wil dat ik net iets wilde schrijven over een bijzonder Warm Weekend in augustus.
Het Weekend waarin we 200km naar het Noorden reisden. Gezien de uitzonderlijke temperaturen een goede zet,  in Noord-Holland bleek het wel 5 graden frisser!
Het Weekend waarin geen Warmterecord werd gebroken, toch niet in letterlijke zin. Maar een Weekend dat zo hartverWarmend was dat we er nog lang van nagenieten!

We hadden een logeerplek gezocht met als belangrijkste criterium 'eigen kookmogelijkheid' zodat we voor ons Mie-ke gemakkelijk het eten konden bereiden. We kregen meteen een Warm Welkom op de Koningshoeve, en vijf minuten na aankomst zat ons Mie-ke al in de stallen om de paarden te verzorgen.  Het kon niet beter starten voor haar.

De nacht was warm en kort. Knorrig wordt ons meegedeeld dat de vogeltjes haar veel te vroeg hebben wakker gemaakt. Wat een stadsmus, die Mie-ke van ons! Tijd voor buitentijd!
Met de fiets gaan we op weg. Langs riante fietspaden, langs lommerrijke dreven en kleine straatjes. Ze doet het goed op de fiets!
We genieten van een uitgebreid terrasje aan de haven en zijn net op tijd voor de afspraak van het weekend. En dat is een beetje spannend, want we hebben deze ouders wel al eens ontmoet maar de kids elkaar nog niet.

En dan zitten daar twee Mie-kes op de bank. Hetzelfde en toch anders.
Twee Mie-kes met lange benen. De ene, met een jaartje verschil, nog langer dan de andere.
Twee Mie-kes op ketogeen dieet. De ene op klassiek ketogeen, de andere op mct-versie.
Twee Mie-kes met eenzelfde stofwisselingsziekte, eenzelfde verhaal maar toch anders. Andere aanvalletjes.
Ze kijken naar elkaar en praten wat. De ene met een Hollands accent, de andere met een Vlaams.
Over hun ziekte, dieet en aanvalletjes praten ze niet.

Dat doen de ouders. We praten over hun ziekte, hun dieet en hun aanvalletjes. En over veel meer dat hiermee samenhangt. De enen met Vlaams accent, de anderen met een Hollands.
We begrijpen elkaar. Een halve zin, een blik, een knikje. Herkenning en erkenning. En humor.
En een wijntje en water, veel water. En lekker eten natuurlijk, in gewone versie en ketogene versie.
En we praten over veel meer dan over Mie-kes alleen. Want het is gewoon een hele fijne middag en avond met vrienden die we ontmoet hebben 'dankzij' een genetisch foutje bij onze dochters.

Zo'n Warm Weekend dat is echt verfrissend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...