zondag 2 september 2012

de V van

de V van Veel-te-lang-geleden
Hoe pik je de draad weer op na bijna 3 maanden blogstilte? Wel, met een klein overzicht van de voorbije maanden. En daarvan passen enkele gebeurtenissen verrassend goed onder bovenstaande letter.

de V van Vermoeid
Het Voorjaar had wat sporen nagelaten. Het waren ook enkele stevige maanden geweest met een drukke werkagenda en de terug-van-weggeweest-afwezigheden. Het was me toch wel wat rauw op de maag gevallen, die absences. Ik kreeg ze slecht Verteerd. Zoveel energie stoppen in ketogeen dieet, in motiveren, in stimuleren, in het zoeken naar Vooruitgang. Vele jaren al. En plots staat het stil. De epilepsie lachte me recht in mijn gezicht uit. Daar was ik niet goed van. Hoog tijd voor...

de V van Vakantie
En dat was dit jaar toch wel bijzonder. Voor de eerste keer sinds de intrede van het ketogeen dieet in ons gezin gingen we met ons Mie-ke naar het buitenland op vakantie. Vroem naar Vrankrijk. Met in de autokoffer een extra koelbox en -rugzak. Daarin flink veel Voorraad. Want in Frankrijk heeft de mayonaise minder Vetgehalte dan deze van ons huismerk, en de room is ook wat slanker, en dat waren bijzonder nuttige tips van een keto-mama. Bedankt, Van harte!
En de vakantie was superleuk met veel zwempartijtjes, veel uitstapjes, veel Vriendjes en een heus Verjaardagspartijtje.

En sommigen onder ons deden grensVerleggende activiteiten.

de V van Verstrooid
Aangezien de Afwezigheden zich niet meteen lieten temmen door een pilletje extra, besloot de Dokter om een tweede middel in de strijd te gooien. Een middeltje met een dagdosis van 12g suiker voor ons Mie-ke. Tss, een beetje Verstrooid, die Dokter. Gelukkig was er nog een alternatief en dat lijkt -maar laat ons nog even Voorzichtig blijven- wel te werken!

de V van Verve
En er waren ook de voorbije maanden weer enkele Vrijwilligers die een aantal Mie-kes een pracht van een Vakantiekamp bezorgden. Pia en Koen, bijvoorbeeld, zij koken met Verve ketogeen alsof ze niks anders doen. En zo kunnen onze kinderen toch 'gewoon' mee op kamp. En kunnen wij, ouders, helemaal gerust zijn en genieten van een weekje VetVrij. Merci!

Pia maakte zelfs een heus foto-dagboekje. 
Met zo'n vrolijke ochtendpap begint je dag toch goed?

de V van Verven
Diezelfde ouders maken dan gebruik van de afwezigheid van hun kinderen om tijdens de warmste julidagen de kamer van hun Mie-ke in nieuwe kleurtjes te zetten. Tenminste, ik was zo gek om dat te doen. Geen kind over de Vloer, dat is natuurlijk wel handig. En ik mocht kiezen uit Veel kleurtjes, want ons Mie-ke had een lijstje gemaakt: lichtappelblauwzeegroen, het groen-van-mijn-sjaaltje, roze, rood en paars. En het werd niet eens een kakofonie, maar een mooie rustige kamer met leuke accenten, en ook nog wat Vlinders. En ons Mie-ke was heel teVreden.

de V van Ver Weg
En Dochter-Zeeman dobbert Ver weg in de Perzische Golf op een  heel groot schip. En ze blijft wel twee maanden weg, en dat is Veel te lang voor ons Mie-ke. En daar heeft ze soms Verdriet over. Maar we zijn al in de helft, nog Vier weken!



de V van Vetmesten
Tja, we doen eigenlijk niets anders bij een ketogeen dieet. Maar toch is ons Mie-ke de laatste maanden niet meer aan gewicht bijgekomen. Groeien daarentegen dat gaat goed! En haar botten blijken ook flink sterk en daar zijn we superblij mee. Maar haar gewicht blijft een beetje hangen. Ze weegt te Weinig. Maar Weinig is met een W en dat is voor een volgende keer!

Silke en Frauke maakten voor schoolwerk dit campagnebeeld voor Mie Keto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...