maandag 25 april 2011

De dag dat Jezus uit zijn graf ontsnapte.

Het is een andere formulering, maar deze uitspraak van ons Mie-ke vat wel de essentie. Maar Pasen zou in onze contreien ook geen Pasen meer zijn zonder een royale oogst aan chocolade paaseieren. Dit jaar hebben we gelukkig alle eieren gevonden (het heeft al eens anders geweest). En de oogst is bijzonder royaal zowel wat betreft de suikerloze als de suikerechte. Om u niet te jaloers te maken, zetten we er een bescheiden foto bij.
Als het aan ons Mie-ke lag was de dag vroeg begonnen. Wij slapen liever wat uit, maar helaas heeft ons Mie-ke die behoefte niet meer sinds de start van het ketogene dieet. Het is een van de nadelen.We hadden voor paasochtend een compromis gesloten tussen vroege Mie-ke en late Zussen. Om 8u ten vroegste mocht de familiale zoekactie starten. Maar om 6.42u kroop ze al bij ons in bed. Ze zou bij ons wel wachten tot het 8u was, want onze klok liep twee minuten voor op de hare en dus zou het bij ons sneller 8u zijn. Van zo'n logica smelt ik. Gelukkig ben ik niet van chocolade.


Het woord voedingswaarde is bij chocolade wellicht een beetje uit de context, maar om de ratio van suikervrije paaseieren te berekenen kan u te rade gaan bij niemand minder dan de Sint!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...