maandag 18 maart 2013

Verandering van spijs doet eten.

Wie ketogeen moet koken, leert om met weinig te variëren. Een zelfde gerechtje anders presenteren en je hebt een nieuw gerecht. Groenten vervangen en je hebt weer wat nieuws. Mijn receptenboek hangt aaneen van de varianten. En 't plakt ook een beetje, van 't vet. Vreemd.

Viel Witloof met kaas en hesp in de oven zonder witloof in de smaak? Probeer dan eens onze
Witloof met kaas en hesp in de oven zonder witloof en zonder oven.

Ingrediënten, ratio en kcal kan je gewoon overnemen.

Wat heb je extra nodig?
Dit ingenieuze toestelletje.

Hoe maak je het?
Maak sliertjes van je courgette. En overgiet ze even met kokend water. Dat werkt voor mij het beste. Je kan ook even kort stomen of ze echt heel kort koken, maar dat loopt bij mij altijd mis. Een ketel kokend water over je sliertjes en ze zijn beetgaar.
Snij de hesp in blokjes. Maak de kaassaus zoals vermeld en meng de hesp eronder. Giet over de sliertjes. En hap, het is weeral op!

Witloof met kaas en hesp in de oven zonder witloof en zonder oven.
En zonder saus, maar dat had u wel al door.

De variatie in onze keuken zit wel goed. Nu graag nog een beetje variatie in de buitentemperatuur... Lentelucht graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...