zondag 20 januari 2013

Brickoleren - deel 2

Nee, het is dan wel niet het weer om schilderwerken of andere energieke klussen aan te pakken. Liever onder een dekentje met een boek en een koek.
Het koude weer is immers ideaal om koekjes of andere ovengerechtjes te produceren. Een beetje extra warmte is welkom, en die heerlijke geur is mooi meegenomen...
Zo'n pakje brickdeeg daar raak je wel een heel eind mee. We zijn dus nog lang niet uitgebrickoleerd.
We maakten een eigentijdse en ketogene variatie van 'tarte-tatin'.

Wat heb je nodig?
een velletje brickdeeg
boter
appel
zure room, bvb. Luxlait 33%
kaneel
vloeibare zoetstof

Hoe maak je het?
Met deze bescheiden stap-voor-stap fotohandleiding. Het is zo makkelijk dat jullie deze stapjes wellicht al overbodig vinden.

Smeer een vel brickdeeg in met gesmolten boter.

Laat dit bakken in de oven op 190°C tot het mooi goudbruin ziet.
Breek het deeg in onregelmatige stukjes. Gemakkelijk te bewaren in een vershouddoos.

Snijd 25g appel in fijne stukjes. En bak even aan in 10g boter.
Breng op smaak met wat kaneel en zoetstof.

Serveer de warme appelstukjes met 25g zure room en 2g brickdeegstukjes.
Wij kwamen op een ratio van 3:1 en 169kcal.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...