vrijdag 21 december 2012

Feest! Gerookte zalmmousse.

We zijn onlangs feestelijk gaan eten. Bompa werd 90! en dat werd met uitgebreid tafelen gevierd. Wij namen allerlei lekkers mee voor ons Mie-ke. Het restaurant zorgde voor een professionele presentatie.

Nog nood aan vette ideeën voor de feestdagen? Misschien brengt dit feestmenu je de broodnodige inspiratie voor menu of presentatie.

Vandaag deel 2: Gerookte zalmmousse

Als voorgerecht een gerookte zalmmousse, een receptje van onze kookworkshop dat je ook kan terugvinden in dit boekje.

Wat heb je nodig?
25g gerookte zalm
35g mascarpone
  7g maïskiemolie

Hoe maak je het?
Heel eenvoudig: mix de zalm met de mascarpone tot een mooie massa en roer er de olie onder. Klaar!

De mousse wordt mooi gepresenteerd op een groot diep bord. De crackers werden in ongelijke stukjes gebroken en vormen een mooie (en lekkere) decoratieve rand.
De helft van de bereide mousse is perfect als voorgerecht.
In het receptenboekje staat ook de bereiding van deze mousse met een hogere ratio.

Gerookte zalmmousse
Ratio 3:1


Morgen deel 3: een romig soepje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...