zondag 6 maart 2011

Van Brood word je Groot

Een simpele boterham. Gewoon een boke met choco. Soms mis je die hele gewone dingen.


Brood is sinds het begin van haar ketogeen dieet zo goed als geschrapt. Teveel koolhydraten. 't Was eigenlijk nooit haar favoriet. In witte versie kon het nog net. Maar wat niet mag, wordt extra aantrekkelijk: 't mag zelfs donkerbruin zijn en de korstjes wil ze ook wel... En gelukkig wil ons Mie-ke ook het alternatief wel: ketobrood.


Wij maken het op deze manier:
35g amandelpoeder
40g gemalen lijnzaad
4g natriumbicarbonaat (baksoda)
31g kokosolie
85g ei - rauw
2g witte azijn
4dr zoetstof


Kokosolie laten smelten. De natte en de droge ingrediënten eerst afzonderlijk mengen, dan samen. Doe het deeg in een cakevorm en bak 8 à 10 min op 175°C. Het brood rijst niet echt, maar blijft plat: +/- 1.5cm hoog.

Als beleg koos ons Mie-ke gisteren voor boterhamworst, 2 sneetjes maar liefst. In combinatie met 8g roomboter en 75g van het ketobrood had ze er een flinke lunch aan (ratio 1:2.55 en 377 kcal).
Ze at het met veel plezier op tot de laatste kruimel.
Volgende keer smijt ik er nog wat schijfjes komkommer tussen, lekker zomers.


!! Een ketogeen dieet mag enkel op medisch advies en onder dieetbegeleiding worden opgestart. De gepubliceerde recepten moeten steeds op maat van de patiënt worden aangepast en worden nagerekend met de door u gebruikte producten. Mie Keto draagt op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...