dinsdag 29 maart 2011

Terug naar de ijstijd!

Bij de eerste zonnestralen is het weer zover. Na een weekje zonneschijn weten we het wel zeker: we gaan terug naar de ijstijd! Deze conclusie wordt niet gestaafd door enig wetenschappelijk onderzoek, maar gaat louter voort op ons buikgevoel. Of beter nog op dat van ons Mie-ke. De opener van het ijsseizoen is Italiaans stracciatelli-ijs, op basis van Italiaanse mascarpone en met stukjes echte Belgische chocolade. Er zijn heel veel recepten te bedenken om ijsjes te maken, maar dit recept is echt superlekker en leidt wel eens tot jaloezie bij niet-diëters! Ons recept heeft een hoge ratio en is dus erg geschikt om te combineren met een gerecht met minder vetwaarde.

Stracciatelli-ijs

30g mascarpone

15g room 33%, bvb. Solo Classic

10g Callebaut couverturechocolade zonder suiker (met maltitol)

vanille-essence naar smaak

vloeibare zoetstof naar smaak

Meng de mascarpone, de room en de vanille-essence. Hak de chocolade fijn in kleine stukjes en doe dit onder het mengsel. Zoetstof naar smaak toevoegen (heerlijk proefmoment!)Invriezen in een potje of in een ijsvormpje. Ik maak er meestal een 5-tal tegelijk. Ze smelten namelijk als sneeuw voor de zon...


Wat is jouw favoriete ijsrecept?


!! Een ketogeen dieet mag enkel op medisch advies en onder dieetbegeleiding worden opgestart. De gepubliceerde recepten moeten steeds op maat van de patiënt worden aangepast en worden nagerekend met de door u gebruikte producten. Mie Keto draagt op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...