zaterdag 2 juli 2011

Pittig.

Neem nu kersen. Ze mag er doorgaans anderhalf... dolblij is ze.
Deel van de pret is het ontpitten. Zonder pitten kunnen we de kersen netto wegen. En dat is belangrijk, want een pit meer of minder scheelt al gauw een gram. En Mie-ke wil het graag juist, of beter: in haar voordeel.
Dus kocht ik een aangepast toestelletje.

Officieel heet het werktuig: appelboor voor kers en olijf. De omschrijving geeft ons mee:

  • snel verwijdert kuilen van kersen en olijven met een druk
  • de container verzamelt afgedankte zaden en sap
Het werkt beter dan de promotietekst doet vermoeden.
Bovendien werkt het ook met olijven en hebben we daar een overheerlijk niet-ketogeen recept voor. Geleend van Jamie O. is dit onze versie:
Een handvol kerstomaatjes kneuzen. Een handvol zwarte olijven ontpitten. Mengen met elkaar en olijfolie en fijngesneden basilicumblaadjes. Kruiden met peper en zout. 
Superlekker! Wij nemen handenvol kerstomaatjes en olijven. En volgens mij past het ook in een volwassen ketogeen dieet. Ik heb het nog niet uitgerekend. De smaakpapillen van ons Mie-ke zijn pas tien. Ik heb nog even tijd.

een handvol kersen is een weekportie voor ons Mie-ke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...