zondag 6 juni 2010

Koken met K's

Wie jarig is, mag kiezen wat er wordt gegeten die dag.
Papa kiest voor zelfgemaakte kaaskroketten. Het is een jaarlijkse oefening. Een eerste maal, een aantal verjaardagen geleden, werden de kaaskroketten geserveerd in de vorm van een pasta met een heerlijke kaassaus.
Ondertussen heb ik wel wat meer ervaring. En een doos diepvrieskroketten in reserve.
Deze keer ga ik voor de versie met handgeraspte kaas. Kaas geraspt met liefde. Dat proef je. Of misschien zijn het mijn vingertopjes...
Ik waan me even de betere hobbykok - Sergio Herman heb je geproefd? je moet proeven! - of beter gezegd de betere ketokok? Dat is makkelijker die zijn niet zo dik gezaaid.
En qua creativiteit moeten die niet onderdoen, integendeel!
Voor ons Mie-ke gaan we voor een ketogene versie van de zelfgemaakte kaaskroketten. En om eerlijk te zijn, die is een stuk eenvoudiger.

Hier volgt een receptsuggestie:

60g Kiri-kaasjes (1st=20g)
8g Eiwit

10g Amandelpoeder

Het eiwit lichtjes loskloppen. De Kiri-kaasjes in het eiwit dompelen en daarna door het amandelpoeder rollen. Nog even in de koelkast laten opstijven.
Zeer voorzichtig één voor één frituren in olie.
Serveren met groentjes en mayonaise, volgens ratio.


Zo zien de Keto-KaasKroketjes eruit. Lekker, hé!

Dit zijn de 'echte' kaaskroketten, bijna professioneel...


!! Een ketogeen dieet mag enkel op medisch advies en onder dieetbegeleiding worden opgestart. De gepubliceerde recepten moeten steeds op maat van de patiënt worden aangepast en worden nagerekend met de door u gebruikte producten. Mie Keto draagt op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze recepten.

2 opmerkingen:

  1. Gewoonweg super hoe jullie dit weeral eens kunnen oplossen. Ikzelf, moeder van drie jonge kinderen wordt er binnenkort ook met geconfronteerd. De kids die zelf mogen kiezen wat ze eten op de dag van hun verjaardag. Alleen moet ik als moeder gelukkig niet rekening houden met het ketogeen dieet.

    In elk geval nog een dikke proficiat aan de jarige!

    vanwege Hilde, Kristof, Stien, Taaf en Dann.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En als ons Mie-ke zelf jarig is, krijg je het omgekeerde verhaal: dan eten wij een 'light' versie van haar gerechtje!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...