Nog nood aan vette ideeën voor de feestdagen? Misschien brengt dit feestmenu je de broodnodige inspiratie voor menu of presentatie.
Vandaag deel 2: Gerookte zalmmousse
Als voorgerecht een gerookte zalmmousse, een receptje van onze kookworkshop dat je ook kan terugvinden in dit boekje.
Wat heb je nodig?
25g gerookte zalm
35g mascarpone
7g maïskiemolie
Hoe maak je het?
Heel eenvoudig: mix de zalm met de mascarpone tot een mooie massa en roer er de olie onder. Klaar!
De mousse wordt mooi gepresenteerd op een groot diep bord. De crackers werden in ongelijke stukjes gebroken en vormen een mooie (en lekkere) decoratieve rand.
De helft van de bereide mousse is perfect als voorgerecht.
In het receptenboekje staat ook de bereiding van deze mousse met een hogere ratio.
Gerookte zalmmousse
Ratio 3:1
Morgen deel 3: een romig soepje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten