Dochter-Zeeman houdt van het familiegevoel. 'Eens met het hele gezin uit eten gaan, dat doen we haast nooit meer sinds ons Mie-ke op ketogeen dieet is' zegt ze. Ik moet een beetje nuanceren: uit eten gaan is een dure optie sinds de Dochters geen budgetvriendelijke kinderschoteltjes bestellen. Maar inderdaad ook het ketogeen dieet belemmert dat soort uitstapjes.
Het hoeft geen chique restaurant te zijn: de Italiaan-om-de-hoek is een prima optie voor een spaghetti Bolognaise.
Voor ons Mie-ke neem ik eigengemaakte 'lasagne' mee, hij moet enkel nog even in de oven. Bij de Italiaan-om-de-hoek zijn ze supervriendelijk. Ze informeren nieuwsgierig naar de ingrediënten en samen met onze pasta's serveren ze een pruttelend schoteltje voor ons Mie-ke.
Wat heb je nodig?
Het recept is een variant op deze groentespaghetti.
60g courgette
30g pesto rosso (Delhaize)
10g ontvette hesp
15g gemalen Gruyère
40g room 40% (Delhaize)
10g olijfolie
Ratio
Wij rekenen 417kcal en een ratio van 2,52:1
Hoe maak je het?
Snijd de courgette in staafjes en maak drie bundeltjes omwikkeld met een plakje hesp.
Meng de pesto rosso, de room en de olijfolie en giet dit sausje over de rolletjes.
Bestrooi met de gemalen kaas.
Schuif in de oven voor een 15 min op 200°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten